בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

 

בריוש דבש במלית אמרנה ופרג

בריוש דבש במלית אמרנה, תערובת פירות מסוכרים Cruzilles ופרג, רך טעים וקל.
מתאים ל כ 25-30 יחידות קוקוטים קוטר 7 ס"מ בכיתוב שנה טובה
רכיבים:
200 גרם קמח (2/3 1 כוס )
50 גרם דבש (6 כפות גדושות)
1 כפית שמרים יבשים bakers
1/2 כפית לימון גרוס bakers
1 כפית תמצית וניל טהורה bakers
2 ביצים
1 כף חלב
100 גרם חמאה או מחמאה
1/2 כפית מלח

לקיפול: (לא חייב- אפשר גם להשתמש בבצק עצמו ללא קיפולי חמאה אם רוצים מתכון בסיסי וזריז יותר)
300 גרם חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר

למלית וציפוי:
1 קופסא מחית פרג bakers
1 קופסא אמרנה bakers
1 כף פירות מסוכרים קרוזיול
סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס מים (250 סמ"ק)
1/2 כפית תמצית דובדבן טהורה bakers

אופן ההכנת הבצק:
בקערת מערבל מערבבים קמח ושמרים ומערבבים היטב.
שוטפים את הפירות המסוכרים של קרוזיול במים ומייבשים בתנור 50 מעלות כ 15 דקות (אפשר גם על נייר אפייה לילה בחוץ)
מתחילים את פעולת המערבל עם וו לישה, ומוסיפים בהדרגה את גרידת הלימון, תמצית הוניל, דבש, הביצים, החלב והמלח. מערבבים היטב ומוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד קבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. מתפיחים שעה.
(אם לא עושים קיפולי חמאה אפשר כבר למלא את הבצק לאחר ההתפחה).
לקיפולי חמאה:
מרדדים את הבצק מעט ומניחים במרכזו את החמאה. מקפלים 3 קיפולים ומקררים חצי שעה במקרר, עוד 3 קיפולים ומקררים חצי שעה נוספת. חוזרים על פעולה זאת פעם נוסף.
מקררים ללילה במקרר. מרדדים את הבצק.
מורחים לפחות חצי מקופסאת מחית הפרג בנדיבות,חותכים את דובדבני האמרנה ומפזרים על המלית, מפזרים גם 50 גרם פירות מסוכרים Cruzilles שופכים ככפית מסירופ האמרנה בבצק ומגלגלים.
חותכים לחתיכות בעובי 6 ס"מ ולוקחים את קצה הבצק ושמים בתחתית השושנה ומניחים בקוקוטים.
מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מספר דובדבן או שניים בכל קוקוט.
לסירופ סוכר:
מחממים את הסוכר עם המים לרתיחה עד שהסוכר נמס לחולטין. מורידים מהאש ומוסיפים תמצית. עם מברשת מברישים על הבריוש המצונן לגמרי.

להכנת מלית פרג:
300 גרם פרג טחון
1/2 כפית תמצית רום טהורה bakers
50 גרם מחמאה
50 גרם דבש
150 סמק חלב
150 גרם סוכר
תערובת דובדבן מסוכר קרוזיול bakers
50 גרם פירות מסוכרים טבעיים Cruzilles – bakers
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את החלב הסוכר, הדבש והחמאה עד להמסת החמאה. מוסיפים פרג ותמצית ומערבבים מספר דקות, מוסיפים את הפירות המסוכרים. מצננים לגמרי ומורחים על הבצק.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

מחית לימון גרוס 250 ...

29.90 19.90

תמצית רום טבעית...

20.90

דובדבן אמרנה 400 גרם...

44.90 29.90

תמצית דובדבן טהורה...

20.90

שמרים יבשים 500 גרם...

18.90

עטרות נייר אפיה שנה ...

10.00

קיסמים שנה טובה דבור...

4.90

פירות מסוכרים טבעיים...

19.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
X