בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

גאווה ישראלית

כישראלית גאה החלטתי לפנק את המדינה (ואתכם.. ) שחוגגת 70 בעוגת לימון גרוס ממולאות בשכבת פתיתי קרמל ולימון, מעוטרות בפטייסיר פסים כחול לבן עם ריבועים כחולים ולבנים ומקושטת בדגל ישראל משוקולד.. ולתפארת מדינת ישראל  חג שמח לכולכם באהבה גדולה 

 המרכיבים לעוגה:

247 גרם דבש

8 ביצים  ( 3 תבניות אל תשכחו..)

2 כפות מחית תפוז גרוס bakers

50 גרם לימון גרוס bakers

1 כפית תמצית לימון bakers

קורט מלח

250 גרם סוכר

1.5 כפות אבקת אפייה bakers

250 גרם קמח לבן

צבע מאכל כחול  bakers

תבנית שחמט bakers

לסירופ סוכר:

1/2 כוס חליטת תה תפוח וקינמון (אפשר גם שקית חליטה)

1 כוס מים חמים

למילוי:

1 קופסא שבבי קארמל פאייטה פואייטה ולרונה bakers

500 גרם (חצי חבילה) מחית קרם פטייסיר מוכן bakers

לציפוי:

צבע מאכל תכלת שף מאסטר bakers

4 כפות אבקת קרם פטייסיר bakers

750 סמ"'ק שמנת מתוקה

דקו קיט (המרית פסים משוננים )

לזילוף הדגל:

200 גרם שוקולד צמקאו לבן bakers או שוקולד לבן מטומפרר (תמיד עדיף 😉 )

צבע מאכל כחול bakers

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר עם מקצף חלבונים עם סוכר עד קבלת קצף יציב אך לא קשה. מניחים בקערה.

מקציפים חלמונים ומוסיפים את תמצית הלימון והדבש ומקציפים עד קבלת תערובת בצבע צהוב בהיר.

מאחדים יחדיו את שתי המסות לתערובת אחידה.

מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה ומלח. מנפים במנפת קמח.

מוסיפים בהדרגה את הקמחים למסה תוך כדי עירבוב בתנועות עטיפה עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים את הלימון הגרוס והתפוז . ומערבבים.

מחלקים את המסה לשני חלקים וצובעים אחת ממנה בצבע מאכל תכלת.

משמנים את 3 התבניות והרינג הפנימי. מניחים בתבנית אחת את הרינג הפנימי.

יוצקים בעיגול הקיצוני מסה לבנה בעיגול אחריו מסה כחולה ובעיגול הפנימי מסה לבנה.

מנערים קלות את התבנית. בזהירות משחררים את הרינג הפנימי .

שוטפים אותו היטב ומניחים בתבנית נוספת ויוצקים את המסות באותו אופן.

בתבנית השלישית מתחילים בצורה הפוכה. בעיגול הקיצוני יוצקים מסה כחולה, בזה שאחריו לבנה ובפנימי כחול שוב. מוציאים את הרינג.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כ 25 דקות עד השחמה קלה. מצננים.

מכינים את סירופ תפוחים וקינמון:

מסננים את החליטה ושומרים את הנוזלים. מודדים כי יש לנו 1 כוס נוזל (במידה ויש פחות מוסיפים מים). מוסיפים סוכר. מחממים על קלחת עד המסה מלאה של הסוכר. מצננים.

בעזרת מברשת מברישים כל חלק של העוגה בסירופ בצורה נדיבה. מצננים כ 15 דקות לפחות.

למילוי והרכבה:

מניחים על משטח עגול אחת מהעוגות הזהות שלנו. מורחים עליו 2 כפות מחית פטייסיר ומפזרים מעל שבבי קארמל בצורה נדיבה.

מניחים מעל את העוגה השונה שהכנו (זו שיש בה 2 עיגולים כחולים), מורחים עליה 2 כפות מחית פטייסיר ומעל מפזרים שבבי קארמל.

מסיימים בעוגה האחרונה (הזהה לתחתונה).

מורחים מעל העוגה ובשוליה קרם פטייסיר בנדיבות. מצננים כ 15 דקות במקרר.

מקציפים שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר ומוסיפים בהדרגה את קרם הפטייסיר עד קבלת קצפת יציבה (אבל לא יציבה מידי). צובעים 1/3 מהמסה לצבע כחול.

מורחים מעט קצפת על שולי העוגה ובחלק העליון שלה. מקררים 15 דקות.

מכניסים לשקית זילוף קרם לבן ולשקית זילוף שניה קרם כחול עם צינטר חלק 18 ס"מ.

מזלפים מסביב לעוגה פס לבן פס כחול ושוב פס לבן ומעליו כחול. מיישרים את שולי העוגה עם המרית המשוננת מהדקו קיט .

מזלפים את דגל ישראל משוקולד צמקאו לבן מעורבב עם שמן. (לא חייב)

מניחים בחלק העליון של העוגה, חותכים עודפים עם סכין טבולה במים חמים.

שמים בשקית זילוף עם צינטר משונן קרם פטייסיר לבן ומזלפים מסביב לדגל.

 זהו! אמנם קצת עבודה.. אבל תודו.. שווה בהחלט!

 

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

צמקאו לבן 800 גרם...

18.90

מחית תפוזים גרוס 250...

21.90

מחית לימון גרוס 250 ...

21.90

תמצית לימון טבעית...

20.90

אבקת קרם פטייסיר פרו...

17.90

צינטר חלק לזילוף קטן...

14.90

שקיות זילוף חד פעמיו...

13.50

סט תבניות שחמט norfe...

74.90

צבע מאכל כחול לשוקול...

17.90

אבקת אפיה 400 גרם...

9.90

ערכה לעיצוב בקרם (דק...

39.90 19.90

מחית קרם פטייסיר 1 ק...

22.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

הירשמו לניוזלטר שלנו

וקבלו מאיתנו הדרכות מעשירות, מתכונים מנצחים
ומידע על המבצעים הכי שווים לפני כולם!
לא כרגע
X