בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

גבינה טרמיסו במילוי קונפי פירות יער

מוס גבינה טרמיסו מדגאסקר במילוי קונפי פירות יער

אני יודעת ששבועות בדיוק נגמר, אבל בבקשה.. אל תרחיקו אותי מהעוגות גבינה שלי.. 😉
עוגת גבינה טרמיסו במילוי קונפי פירות יער מהמם וחמצמץ, העוגה לא מתוקה , מאוזנת מעולה מבחינת טעמים, קלילה ורכה.. וגם ללא גלוטן

*שימו לב – יש לסנן את הגבינה לילה לפני עם בד לסינון גבינות או במסננת צפופה מאוד על מנת להוציא את הנוזלים מהגבינה. במתכון תמצאו טיפים נוספים שלי 🙂

לבצק ללא גלוטן:
150 גרם קמח טפיוקה bakers
120 גרם קמח אורז bakers
50 אבקת שקדים bakers
100 גרם אבקת סוכר bakers
1 כפית תמצית וניל טהורה bakers
1 ביצה
200 גרם חמאה או מחמאה

אופן הכנת הבצק הפריך:
שמים את הקמחים ואבקת הסוכר במעבד מזון ומעבדים. מוסיפים בהדרגה חמאה עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים תמצית וביצה ומאחדים עד קבלת גושים גדולים. עוצרים את המעבד, מאחדים את הבצק ביד ושמים בניילון נצמד. מקררים חצי שעה.
מרדדים את הבצק על השיש, צרים דוגמא דומה לתבנית (אפשר להשתמש בתבנית הפנימית ליצירת הצורה) . מניחים חצי שעה במקרר. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק. אופים 25 דקות בחום של 160 מעלות עד קבלת בצק בגוון חום בהיר. מצננים לחלוטין.

לקונפי פירות יער:
5 גרם ג'לטין דגים bakers + 25 גרם מים
מערבבים יחד ומשהים עד אשר המים נספגים בג'לטין.
20 גרם סוכר
3 גרם פקטין bakers
מערבבים יחדיו את הסוכר והפקטין.
50 גרם מחית פירות יער איטלקית bakers
40 גרם פירות יער שלמים
20 גרם סוכר אינוורטי bakers
סט קיט סילקון Stella Del Circo איטליה bakers

אופן הכנת הקונפי:
מחממים על האש לחום של 40 מעלות: סוכר אינוורטי ומחית פירות יער. מוסיפים את הסוכר והפקטין ומערבבים עד המסת הסוכר.
מורידים מהאש, מוסיפים את המים והג'לטין ומערבבים עד המסה, מוסיפים את פירות היער השלמים ומערבבים. שופכים מעט מהמסה לתוך התבנית המלבנית בצורת עיגולים קטנים שבקיט ומקפיאים 3 שעות לפחות.
שופכים את שארית הקונפי על התבנית הפנימית הקטנה יותר של קיט הסילקון ומקררים לפחות 3 שעות במקפיא.

המרכיבים למוס גבינה טרמיסו:
1/2 כפית משחת ווניל ממדגאסקר bakers
138 גרם גבינת שמנת 5% מסוננת (במסננת ללילה לפני הכנת העוגה)
100 גרם גבינת טרמיסו
50 גרם מחית טרמיסו bakers (צנצנת)
100 גרם אבקת סוכר bakers
450 גרם שמנת מתוקה 38%
5 גרם ג'לטין + 25 גרם מים – מערבבים יחד ומשהים לספיגה

אופן הכנת המוס:

מחממים את הג'לטין במיקרו בפולסים עד להמסה.
מערבבים את הגבינות עם אבקת הסוכר ומוסיפים את צנצנת מחית הטרמיסו.
מקציפים את השמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה אך עדיין מעט רכה (לא קשה).
עושים השוואת טמפרטורה בין הגבינה לג'לטין:
• השוואת מרקם וטמפרטורה עם הג'לטין בעצם תאפשר לחום הג'לטין לרדת בגלל מסת הגבינה הקרה בצורה הדרגתית ולא בבת אחת ונוכל לקבל מסה אחידה.
• במידה וניקח ונשפוך ישר את כל מסת הג'לטין לגבינה נקבל מרקם גבשושי דמוי "קוטג'" כיון שהג'לטין חם ותערובת הגבינה קרה.

לוקחים מעט מהגבינה ומערבבים עם הג'לטין עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים כף נוספת מתערובת הגבינה ומערבבים. שופכים בזהירות את כל הג'לטין על מסת הגבינה בקערה ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים את השמנת המוקצפת ומערבבים בתנועות עטיפה.

שופכים את המוס לחצי התבנית. משחררים את הקונפי פירות יער מהתבנית הקטנה יותר, ומכניסים לתוך התבנית עם מסת הגבינה ומצפים מעל במוס ומעל מניחים את הבצק הפריך שהכנו.

את שארית המוס מזלפים לתוך התבנית סילקון המלבנית הנוספת בצורת עיגולים שנמצאת בקיט. (ששפכנו לתוכה 3 עיגולי קונפי פירות יער).
מקפיאים את המוס ללילה במקרר.

לציפוי:
מעט צבע מאכל אדום bakers
1 קופסא גלאסז' לבן bakers

אופן הרכבת המוס:
1. מחממים את הגלאסז' 20-30 שניות במיקרו. מערבבים עם מעט צבע מאכל אדום עד קבלת הגוון הרצוי.
2. משחררים את העיגולים הקטנים של המוס ומצפים בגלאסז' האדום שלנו.
3. משחררים את העיגולים עם הקונפי פירות יער מהתבנית.
4. משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים מעליה עיגול קונפי פירות יער עיגול מוס וכך הלאה.
שמים בצלחת הגשה ושומרים במקרר.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

אבקת ג'לטין דגים 50 ...

18.90

משחת ווניל 60 גרם ממ...

31.90

גלאסז' לבן 500 גרם...

17.90

צבע מאכל אדום באבקה ...

18.90

מחית טרמיסו וריגטו א...

18.90

אבקת פקטין 50 גרם...

18.90

מחית פירות יער איטלק...

18.90

סוכר אינוורטי (טרמול...

22.90

אבקת סוכר 1 קילו...

18.90

קמח שקדים מולבנים 40...

46.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

הירשמו לניוזלטר שלנו

וקבלו מאיתנו הדרכות מעשירות, מתכונים מנצחים
ומידע על המבצעים הכי שווים לפני כולם!
לא כרגע
X