בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

זריקת פרג

כאחת שמכורה לפרג אני מקבלת מדי פעם חשק בלתי נשלט להכין איזה קינוח פרג שהוא ככה…מלא בפרג. הפעם פיתחתי במיוחד למכורי פרג (שכמותי..) מתכון לעוגת פרג מדהימה עם תחתית פריכה, מילוי פרג עשיר ועיטור בצק פריך. עוגה מאוד מאוד קלה להכנה. תענוג כל יום לחתוך פרוסה ליד הקפה או התה, אצלי היא לא שרדה יותר מדי זמן.

*שימו לב שליד כל מרכיב חלבי ישנו תחליף להכנת מתכון פרווה

לבצק:
200 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
1 ביצה
300 גרם קמח
1 כפית משחת וניל bakers
1/2 כפית תפוז גרוס bakers
100 גרם סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה bakers

חומרים למלית:
300 גרם פרג טחון
50 גרם פירורי עוגה (או פירורי ביסקוויטים)
2 ביצים
1/2 כפית תפוז גרוס bakers
1 כפית קלאסיטק תפוז bakers
125 סמ"ק חלב (מיץ תפוזים לפרווה)
50 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
120 גרם סוכר
תבנית פאי קוטר 24 bakers או תבנית אינגליש 30 ס"מ bakers
לציפוי שוקולד:
250 גרם סמ"ק שמנת מתוקה השף הלבן
250 גרם שוקולד מריר 60% קראה bakers

אופו הכנת הבצק:
מערבבים יחדיו את החמאה, סוכר, לימון גרוס בוו גיטרה במיקסר ומוסיפים בהדרגה את החמאה/מחמאה עד קבלת פירורים קטנים ואחידים, מוספים את הביצה ותמצית הוניל. מערבבים עוד 2 דקות בערך ומוציאים. מקררים את הבצק במקרר 30 דק. מרדדים את הבצק במערוך ומניחים בתבנית פאי קוטר 24 ס"מ. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות כרבע שעה עד השחמה.

להכנת המלית:
מחממים בקלת את החלב (מיץ התפוזים), החמאה והסוכר עד המסת הסוכר והחמאה ומוסיפים את גרידת התפוז, קלאסיק תפוז ופרג טחון. מערבבים כ-5-7 דקות עד אשר מתקבלת מסה אחידה. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים.
להכנת הציפוי:
מחממים על קלחת את השמנת עד לסף רתיחה (עד אשר בועות נוצרות מסביב לשולי הקלחת). מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולוד נמס.
הרכבת העוגה:
מניחים את המילוי על תבנית הפאי ומיישרים. אופים כ-20-30 דקות. מצננים ושופכים מעל את ציפוי השוקולד.

בתאבון!!

משחת ווניל 60 גרם ממ...

31.90

מחית תפוזים גרוס 250...

29.90

אבקת אפיה 400 גרם...

9.90

שוקולד קראה CREA 60%...

26.90

תבנית פאי קוטר 24 ס"...

49.90

תבנית אינגליש 30 ס"מ...

69.90 34.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X