בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

חלה לשבת

חלה רכה, אוורירית ופשוט נהדרת, מעולה להכנת פשטידת לחם מתוק ונהדרת להכנת סנדוויצ’ים. מתכון להכנת 2 חלות: אני הכנתי איתו חלה אחת גדולה בצורת לחם אחיד ואחת בצורת חלת קשירה בתבנית לחם.

רכיבים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
2 כפיות מלח
3 ביצים גדולות
2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמים יבשים
1/2 5 כוסופת קמח לבן
1 כוס קמח מלא
21/2 כפות משפר אפיה ג’בטה
תבנית לחם מלבנית 25 ס”מ

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח הלבן ביחד עם משפר הג’בטה, הקמח המלא ודורום. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמחים ושמרים יבשים ומערבבים מעט. מערבבים בנפרד את הדבש, 3/4 מכמות המים, מלח, שמן, ביצים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הנוזלים לתערובת הקמחים במיקסר ולשים בין 8-10 דקות עד קבלת בצק אחי שנפרד מדפנות המיקסר. מוציאיםאת הבצק ולשים עוד כ-5 דקות בידיים. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים חצי שעה לפחות עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר חצי שעה לשים את הבצק כ-5-8 דקות להורדת נפח ומעצבים לצורה המבוקשת ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (משפר הג’בטה יכפיל את נפח החלה ב-3 לפחות ויתן לנו מרקם אוורירי). אני חילקתי את הבצק לשתיים וחלק אחד קלעתי לצמה של 2 רצועות וחלק שני עיצבתי כלחם ארוך. אופים את הלחם בטמפרטורה של 180 מעלות כחצי שעה עד קבלת השחמה. כשהלחם יוצא מהתנור חם מצננים על רשת צינון עד צינון מלא.

בתאבון!!

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
X