בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

מוס חלבה עשיר

עוגת מוס נהדרת, אוורירית וטעימה!

המרכיבים לתחתית שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר 70% לובקה bakers
25 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל bakers
150 גרם סוכר
120 מ"ל שמן
200 מ"ל חלב
210 גרם קמח T45 צרפתי bakers
1/2 כפית אבקת אפיה bakers

הכנת מוס החלבה:
1 קופסא ממרח חלבה (מתוכה נשתמש ב-4 כפות חלבה גדושות) bakers
1 כפית משחת וניל טהורה bakers
250 סמ"ק שמנת להקצפה
9 גרם ג'לטין דגים bakers
1/3 כוס מים
תבנית בול bakers

לציפוי:
3 כפות מירור bakers
150 גרם שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 כף סוכר
צינטר משונן bakers

אופן ההכנה:
על בן מרי (סיר עם מים חמים ומעליו קערת נירוסטה), ממיסים את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה. מורידים מהאש.
מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית עד קבלת תערובת תפוחה ובצבע צהוב בהיר, מוציאים את הקערה מהמיקסר. מנפים במנפת קמח את הקמח, ואבקת האפייה.
מוסיפים לתערובת הביצים בהדרגה מעט מתערובת הקמחים מערבבים, מוסיפים מעט מתערובת השוקולד, מערבבים ומוסיפים מעט מהשמן ומעט מהחלב, עובדים לסירוגין באותה שיטה עד שהתערובת אחידה והומוגנית.
שופכים את המסה על תפנית קפיץ בקוטר 26 משומנת מעט ואופים 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אבל עדיין מעט לח. מצננים לחלוטין.

להכנת מוס החלבה:
מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה. מניחים בצד.
מערבבים את הג'לטין והמים וממתינים מעט עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים את הג'לטין מספר שניות במיקרו בפולסים עד להמסת הג'לטין. מערבבים את הג'לטין המומס עם 4 כפות גדושות של ממרחב חלבה עד קבלת תערובת הומוגנית. לוקחים 2 כפות מהקצפת המוקצפת ושופכים על מסת החלבה ומערבבים בתנועות עטיפה עד שהקצפת נבלעת במסת החלבה. ממשיכים בצורה זו עם כל הקצפת בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה.
מכינים תבנית בצורת בול ושמים ניילון נצמד מתוח על התבנית. שופכים את המסה שלנו פנימה ומקפיאים לילה לפחות.
משחררים את העוגה בקלות ומקלפים את הניילון הנצמד.
להכנת הציפוי:
מחממים כוס מירור נטרלי במיקרו כ-30 שניות עד קבלת מסה אחידה וחלקה. שופכים את המירור על העוגה ומקררים כחצי שעה לפחות במקרר.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X