בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

מוס שוקולד לבן אפוי עם שכבות אמרנה

עוגה עשירה ושוקולדית עם שכבות אמרנה חמצמצות בעלת טעם דומיננטי ומיוחד
הרכיבים לבלילה:
200 גרם שוקולד לבן אייקם bakers
50 גרם חמאה
4 ביצים
1 כפית משחת ווניל
300 גרם סוכר
240 מ"ל שמן
420 גרם קמח T45 bakers
1 כף אבקת אפייה bakers
400 מ"ל חלב
תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ

למוס אמרנה:
דובדבן אמרנה שלם bakers
100 גרם מחית אמרנה איטלקית bakers
1 כפית תמצית דובדבן טהורה bakers
100 גרם סוכר
500 סמ"ק שמנת מתוקה
7 גרם ג'לטין דגים
1/3 כוס מים
1 דף טקסטורה לרולדה דקורטיבית (דף אשר צבוע בצבעי מאכל בדוגמאות שונות וניתן לאפות איתו)
אופן ההכנה:
על בן מרי (סיר עם מים חמים ומעליו קערת נירוסטה), ממיסים את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה. מורידים מהאש.
מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל עד קבלת תערובת תפוחה ובצבע צהוב בהיר, מוציאים את הקערה מהמיקסר.
מנפים במנפת קמח את הקמח, ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת הביצים בהדרגה מעט מתערובת הקמחים מערבבים, מוסיפים מעט מתערובת השוקולד, מערבבים ומוסיפים מעט מהשמן ומעט מהחלב, עובדים לסירוגין בצורה הזאת עד שהתערובת אחידה והומוגנית.
מחלקים את התערובת ל-3-4 חלקים שיהפכו למוס השוקולד האפוי שלנו.
בתבנית הראשונה מניחים דף טקסטורה לרולדה ומעליו שופכים כוס מסת רולדה אחת ומיישרים את התערובת על פני כל הדף בצורה אחידה. אופים 200 מעלות כ-7 דקות. מצננים לחלוטין.
מניחים נייר אפיה או דף אפיה סילקון על תבנית תנור נוספת ושופכים את התערובת השניה, מיישרים בעזרת לפטה ואופים 180 מעלות כ-15 דקות לערך עד קבלת תערוכת שחומה מעט. עושים את אותו תהליך עם שתי המסות הנותרות. מצננים לחלוטין.
להכנת מוס האמרנה:
במעבד מזון טוחנים את דובדבני האמרנה עד קבלת מסה הומוגנית ולא חלקה (אמורים להישאר חתיכות פרי במוס). מוסיפים לתערובת את 2 צנצנות מחית האמרנה ומערבבים. מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת יציבה. מניחים בצד.
מערבבים את הג'לטין ומהמים וממתינים מעט עד שהמים נספגים בג'לטין.
מחממים את הג'לטין מספר שניות במיקרו בפולסים עד להמסת הג'לטין.
לוקחים מעט מתערובת האמרנה ומערבבים עם הג'לטין על מנת ליצור השוואת מרקם וטמפרטורה בין הג'לטין והאמרנה.
לוקחים 2 כפות נוספות של קצפת לתערובת האמרנה וממשיכים כך עד אשר כל הקצפת נטמעת בתוך תערובת האמרנה.

הרכבת העוגה:
משחררים בזהירות את נייר האפייה הדקורטיבי ממסת הרולדה וחותכים לרצועות סנטימנטר פחות מגובה התבניה. מניחים שקף בתוך התבנית וצמוד לדפנות התבנית הפנימיות מניחים בזהירות את רצועו תהרולגה שחתכנו לאורך כל שולי העוגה. מכניסים את השכבה הראשונה של רולדת השוקולד לתוך התבנית. שופכים עליו מעט ממוס האמרנה, מניחים שכבת רולדה נוספת על המוס ומעליה שכבת מוס נוספת. ממשיכים את התהליך עד לסיום הרולדות ומסיימים בשארית מוס האמרנה. מקררים ללילה במקרר.
למחרת מוציאים וטורפים.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X