בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

מעדן אגוזים ומרציפן אגוזי לוז

מעדן אגוזים ומרציפן אגוזי לוז

עוגיות בצק פריך עם מילוי עשיר של אגוזים – עוגיות מענגות, מממכרות וטעימות במיוחד. אחד מהעוגיות היותר מדהימות שלי… מומלץ בחום!

 

לבצק:

 

125 גרם סוכר

250 גרם חמאה

2 ביצים

500 גרם קמח לבן

1/2 כפית משחת וניל bakers

 

למילוי:

 

400 גרם מרציפן אגוזי לוז 67% bakers

250 גרם אבקת סוכר bakers

3 ביצים

קורט מלח

100 גרם אגוזי לוז

100 גרם שקדים

100 גרם פיסטוק

ריבת תות שדה

1/2 כפית תמצית אגוזים

1/2 כפית לימון גרוס bakers

מעט מלח

לקרם השוקולד הלבן:

50 סמ"ק חלב

200 סמ"ק שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד לבן לובקה bakers

לקרם השוקולד המריר:

200 סמ"ק שמנת מתוקה

50 סמ"ק חלב

250 גרם שוקולד מריר 60% לובקה bakers

 

אופן ההכנה:

 

במיקסר בוו גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים חמאה ומערבים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומשחת וניל ומערבבים עד קבלת תערובת בעלת מרקם פירורי גדול. מוציאים מהמיקסר ולשים מעט עד קבלת תערובת אחידה. מקררים חצי שעה במקרר.

משטחים את הבצק על תבנית אפיה ודוקרים בעזרת דוקרן בצק או מזלג.

אופים את הבצק 20 דקות עד קבלת בצק מעט שחום ומצננים בטמפרטורת החדר. מורחים על הבצק ריבת תות מומסת.

 

להכנת המילוי:

 

טוחנים את הפקאנים, אגוזי לוז ופיסטוק יחדיו לתערובת אחידה פירורית.

במיקסר בוו גיטרה מקציפים מרציפן, ביצים, מלח, תמצית אגוזים, עד קבלת מסה הומוגנית ואוורירית.

מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.

מורחים את המילוי על הבצק הפריך המרוח בריבה ואופים 200 מעלות כ 20 דקות עד אשר העוגה משחימה. מצננים מעט.

מכינים את קרם השוקולד מריר:

בקלחת מחממים שמנת + חלב לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה מלאה.

להכנת קרם השוקולד הלבן:

בקלחת מחממים שמנת + חלב לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה מלאה.

שופכים על העוגה את השוקולד המריר ומעליו את הלבן ומיישרים בעזרת פלטה מעט על מנת לקבל דוגמת שיש ומפזרים מעל ברס. מצננים, חותכים למרובעים ואוכלים בהנאה.

בתאבון!!

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X