בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

עוגת גבינה ופרג

מה עושים כאשר לא יודעים מה מתחשק יותר, עוגת פרג? או עוגת גבינה?
מפתחים עוגת גבינה ופרג 🙂
נגיעות רכות של פרג בתוך מלית לבנה, רכה ועננית של גבינה.. אחד הפיתוחים היותר מרגשים שהיו לי.. נסו ותהנו

המרכיבים:
250 גבינת מסקרפונה או ריקוטה
500 גרם גבינת שמנת 5%
250 גרם גבינת שמנת חמוצה 9%
200 גרם סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית ווניל טהורה bakers
1 כפית תפוז גרוס bakers

1 צנצנת מחית טרמיסו bakers
90 גרם אבקת קרם פטייסיר bakers
תבנית אנודייז קוטר 24 גובה 8 או תבנית לב אנודייז גובה 8
125 גרם פרג טחון

לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אבקת קרם פטייסיר bakers
3 כפות גדושות שמנת חמוצה 9%
1/3 כוס חלב
4 כפות סוכר

אופן הכנת העוגה:
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד קבלת קצף יציב.
בקערה אחרת מערבבים חלמונים, סוכר, מחית טרמיסו, גבינות, תמצית ווניל, אבקת קרם פטייסיר ופרג. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
שמים בתחתית התנור תבנית ובה מים חמים בגובה 2 ס”מ מגובה התבנית ומחממים את התנור ל 160 מעלות.
משמנים מעט את התבנית אפייה ומניחים על תבנית שטוחה ושופכים את המסת גבינה ופרג לתוך התבנית.
אופים את העוגה כשעה. מצננים היטב ומצפים בקרם שמנת.

הטיפ שלי:

כאשר העוגה משחימה מעט, לוקחים סכין ובעדינות מעבירים את הסכין מסביב לדפנות התבנית כמעט עד סוף גובה העוגה ומחזירים להמשך האפייה.
גובה העוגה בעצם יצנח מעט ואז ישמור על גובה במשך כל האפייה ובעצם ימנע את צניחת העוגה לאחר האפייה.

להכנת הקרם:
בקערת המיקסר שופכים את השמנת עם החלב והסוכר ומפעילים את המיקסר מספר דקות.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הקרם פטייסיר ומקציפים עד קבלת קצפת אחידה ויציבה.
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים ידנית את השמנת חמוצה ומערבבים בתנועות עטיפה.
שופכים מעל עוגת הגבינה ומצננים לילה במקרר.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

אבקת קרם פטיסייר פרו...

29.90 19.90

מחית טרמיסו וריגטו 1...

24.90 14.90

מחית תפוזים גרוס 250...

29.90

תמצית וניל טהורה 100...

94.90

תבנית תחתית נשלפת 8*...

71.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
X