בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

עוגת עקיצת הדבורה

עוגה עשירה טבולה בסירופ דבש, קראנצ'ית מבחוץ עם שכבת שמנת פנימית, תענוג…
רכיבים לבצק:
200 גרם מחמאה
200 גרם סוכר + 3 כפות דבש
1/2 כפית תמצית וניל טהורה bakers
4 ביצים
180 גרם קמח עוגות T45 bakers
1 כף אבקת אפיה טבעית bakers
1/4 כוס שמן
1/2 כפית לימון גרוס bakers
1/2 כפית תמצית פריחת הדרים bakers
לקרם:
250 סמ"ק שמנת מתוקה
3 כפות אבקת קרם פטייסיר bakers
1/2 כפית משחת ווניל bakers
3 כפות סוכר
לסירופ:
1/4 כוס דבש
2 כפות מיץ תפוזים + 1/4 כוס מים
1 כפית תמצית תפוזים bakers
2 כפות מולסה bakers
לציפוי:
25 גרם חמאה
50 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזי לוז
1 כוס שקדים פרוסים מולבנים + 1 כף קמח T45 צרפת bakers
לציפוי העליון:
300 גרם שוקולד מריר 70% לובקה מומס bakers

אופן ההכנה:
בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים מחמאה, ווניל וסוכר ומקציפים עד קבלת קרם סמיך, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הביצים (לפני כל הוספה מנמיכים את מהירות המיקסר), מוסיפים את הביצה ולאחר שמתאחדת מגבירים מעט את המהירות עד קבלת מסה אחידה, (באמצע התהליך עוצרים ומגרדים את שולי הקערה עם מרית וממשיכים כך עד הוספת כל הביצים) עד קבלת מסה אוורירית ואחידה.
מנפים את כל החומרים היבשים שלנו (קמח, אבקת אפיה) ומוסיפים בהדרגה למסת החמאה. מוסיפים שמן ותמציות ולימון גרוס עד קבל תערובת אחידה. יוצקים את המסה לתבנית 26 קוגלהוף ואופים 30-35 דקות עד הזהבה. מצננים שעתיים בטמפרטורת החדר. חוצים את העוגה לשני חלקים.
הכנת הקרם:
מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, אבקת קרם פטייסיר, סוכר ומשחת הוניל לקרם סמיך ויציב ומניחים בקירור שעה לערך.
הכנת הסירופ:
על קלחת מחממים דבש, מיץ תפוזים, מים, תמציות ומולסה על טמפרטורה בינונית עד אשר הסוכר נמס. מורידים מהאש ומניחים לצינון מוחלט כחצי שעה.
לציפוי:
שמים בסיר חמאה, שמנת חלב, דבש וסוכר ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את האגוזים, שקדים וקמח ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות נוספות עד קבלת מרקם אחיד. מורידים מהאש ויוצקים על החלק העליון של העוגה. אופים רק את החלק הזה בתור 10 דקות 180 מעלות עד הזהבה קלה ומוציאים מהתנור. מצננים.

הרכבת העוגה:
מברישים על החלק התחתון של העוגה כ-3/4 כוס מהסירופ בעזרת מברשת בצורה אחידה על כל שטח העוגה התחתונה. מורחים את הקרם על החלק התחתון של העוגה מעל לסירופ ומניחים מעל את החצי השני והשחום של העוגה ומעליו יוצקים את שארית הסירופ. מחזירים את עוגה לחצי שעה למקרר. ממיסים שוקולד 70% על בן מרי (קלחת עם מים חמים עליה סיר נירוסטיה עם שוקולד), עד להמסה ושופכים על מחצית העוגה לקישוט.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

קמח עוגות מקצועי T45...

19.90

שוקולד לובקה 70% מוצ...

31.90

מחית לימון גרוס 250 ...

21.90

תמצית פריחת הדרים טה...

20.90

תמצית וניל טהורה 50 ...

56.90

אבקת אפיה 400 גרם...

9.90

תמצית תפוז טבעית...

20.90

אבקת קרם פטייסיר פרו...

17.90

משחת ווניל 60 גרם ממ...

31.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X