בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

עוגת שמרים במילוי שקדים ופונדנט

זו אחת מהעוגות שהכרתי במסגרת לימודי בחו"ל, לקחתי את בסיס המתכון, ושיפרתי ושיניתי את המתכון כדי שיתאים לאופי המתכונים שאני אוהבת, שהם קלילים ולא כבדים ודחוסים, וקיבלתי בצק שמרים רך ונימוח עם מילוי שקדים ופונדנט. עוגה מאוד מיוחדת ושונה, וכמובן טעימה בצורה בלתי רגילה.
לבצק השמרים: למילוי פונדנט שקדים:
850 גרם קמח לבן מנופה
300 גרם מרציפן לובקה 66% bakers
2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים bakers
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
300 גרם פונדטנט קרמל bakers
450 סמ"ק חלב
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר לתוספת לפיזור עליון:
1/2 כפית מלח שקדים פרוסים מולבנים
1/2 כפית לימון גרוס bakers
1 כפית תמצית וניל טהורה bakers
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר שמים שמרים, 100 סמ"ק חלב ו-2 כפות סוכר מתוך ה-100 גרם במתכון.
מערבבים את החומרים ומשהים ל-10 דקות בערך עד תסיסה של השמרים.
על השמרים שמים את הקמח המנופה, המלח, גרידת הלימון ומתחילים את פעולת המיקסר על וו לישה.
מערבבים היטב את החומרים עד שהתערובת מתחילה להתאחד ומוסיפים בהדרגה את החלב עד לספיגה חלקית בבצק, ולאחר מכן מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד קבלת תערובת אחידה ועד אשר הבצק נפרד מדפנות הקערה (כ-15 דקות). מניחים את הבצק לתפיחה כ-45 דקות בטמפרטורת החדר. לאחר שהבצק תפח מורידים את הנפח ע"י לישה קצרה ומשהים לתפיחה נוספת 15 דקות.
מכינים את המילוי:
בקערת המיקסר עם גיטרה מקציפים חמאה, מרציפן ופונדנט עד קבלת מסה אחידה. מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צינטר (פיית זילוף) חלקה ומניחים בצד.
הרכבת העוגה:
על תבנית אפיה מלבנית מניחים נייר אפיה ומעליו מרדדים את הבצק בידים עד שהוא מגיע לשולי התבנית. מחוררים את התבנית עם המזלג ומשהים לתפיחה כשעה, מכוסה במגבת מטבח נקייה.
לאחר שעה מורחים בעזרת מברשת חלב על הבצק ולוקחים ומזלפים את המילוי בתוך הבצק ומעט מעליו ברווחים של 4 ס"מ לערך בין זילוף לזילוף.
מפזרים מעל הבצק שקדים פרוסים מולבנים בצורה נדיבה כדי שיכסו את כל הבצק והמילוי.
אופים 180 מעלות כ-25-30 דקות עד השחמה. מצננים, חותכים, נוגסים ונהנים.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

מרציפן 1 קילו 67% שק...

94.90

שמרים יבשים 500 גרם...

18.90

מחית לימון גרוס 250 ...

21.90

תמצית וניל טהורה 50 ...

56.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X