בתאבון!!

04-8207741 שלוחה 2

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

עקיצת הדבורה תפוח בדבש

עקיצת הדבורה – עוגת תפוח ודבש עם קרם וניל ושקדים

המרכיבים:
בצק שמרים
2 1/2 כוסות או 350 גרם קמח לבן
1/2 שקית או 25 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה
1/2 כוס או 120 מ”ל חלב 3%
1/4 כוס או 50 גרם סוכר לבן
2 ביצים L
1/2 כפית תמצית תפוחים bakers

ציפוי שקדים בדבש:
1/2 כוס או 100 גרם סוכר לבן
1/4 כוס דבש
100 גרם חמאה
1/4 כוס או 60 מ”ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים bakers
מלית קצפת וניל
2 מיכלים או 500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
1 כוס או 240 מ”ל חלב 3%
1 חבילה או 80 גרם אבקת קרם פטייסיר bakers
1/4 כוס או 50 גרם סוכר לבן
1/2 כפית תמצית דבש bakers
סירופ
3/4 כוס או 180 מ”ל מים רותחים
2 כפות דבש
1/2 כפית תמצית דבש bakers
1/2 כפית תמצית תפוחים bakers

אופן הכנה
מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
במיקרוגל ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב והתמצית לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר, הביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק מאוד.
משטחים את הבצק בידיים רטובות או משומנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר). מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מחממים את כל חומרי הציפוי למעט השקדים, עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח מבלי להוציא את האוויר מהבצק.
אופים 30-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי). מצננים לגמרי.
מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, קרם פטייסיר ,התמצית הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
מכינים את הסירופ: מערבבים מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס. מורידים מהאש ומוסיפים תמציות.

בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומרטיבים בנדיבות ב-1/2 מכמות הסירופ. מורחים מעל את כל כמות המלית.
מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא עם ציפוי השקדים כלפי מטה. מרטיבים ב-1/2 הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית. שומרים במקרר ומגישים.

בתאבון!!

תמצית תפוחים...

10.90

תמצית דבש...

10.00

שמרים יבשים 500 גרם...

18.90

שקד מולבן פרוס 1 ק"ג...

100.00 74.90

אבקת קרם פטיסייר פרו...

29.90 19.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
X