בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

פאי תפוחים ושקדים כשר לפסח

בצק פריך רך ללא גלוטן, עם מלית טופי עשירה ומעליה קרם שקדים ותפוחים. פאי טעים

המרכיבים:

350 גרם חמאה/מחמאה

5 גרם מלח

190 גרם אבקת סוכר bakers

65 גרם קמח שקדים bakers

1 כפית משחת ווניל bakers

560 גרם קמח כשר לפסח או קמח תמי כתום

90 גרם ביצים

1 כפית תמצית שקדים טהורה bakers

תבנית פאי קוטר 26 bakers

5-6 תפוחי גרנד סמית פרוסים (אפשר גם אגסים)

שקד פרוס מולבן לקישוט (לא חייב)

לקרמל

1 קרם שקדים bakers

1 כף מחית קרמל מרוכזת איטלקית bakers

100 גרם סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, מלח, אבקת סוכר וקמח שקדים וקמח תמי. מערבבים עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים משחת ווניל וביצים ומערבבים עד איחוד (להימנע מיתר לישה). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר 4 שעות לפחות. מרדדים לבצק ועוטפים את תבנית הפאי. (במידה והבצק מתרכך מהחום תוך כדי עבודה, מחזירים למקרר לחצי שעה שעה וממשיכים לעבוד).

מקררים את הפאי עם הבצק במקפיא חצי שעה.

להכנת המלית:

על מחבת או קלחת מחממים סוכר עד קבלת גוון עינברי. מוסיפים את התפוחים ומשחימים מעט מכל צד.(לא חייב). מוציאים את התפוחים ושמים בצד.

מחממים מעט את השמנת במיקרו ושופכים בהדרגה ותוך כדי עירבוב מתמיד על הקרמל עד קבלת תערובת טופי.

מורידים מהאש. מחכים שהתערובת תצטנן מעט ותסמיך ומוסיפים את חבילת קרם השקדים ומחית הקרמל לתערובת. שופכים על תבנית הפאי עם הבצק ומעל שמים את התפוחים הפרוסים. (אם רוצים אפשר לא לקרמל לפני כן את התפוחים ופשוט להניח על המסה בשלב הזה).

אופים 160 מעלות כ 25 דקות עד השחמה קלה.                           

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

תמצית וניל טהורה 50 ...

56.90

תבנית פאי נשלפת סולת...

35.90

תמצית שקדים טבעית...

20.90

קרם שקדים איכותי 500...

21.90

מחית קרמל 250 גרם - ...

26.90

משחת ווניל 60 גרם ממ...

31.90

אבקת סוכר 1 קילו...

12.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X