בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

קונקורד לבן מיכאל

מוס שוקולד שעשוי משוקולד 70% צרפתי ומופרד בשכבות מרנג לבנות ובציפוי מקלות מרנג לבנות. המרירות של העוגה מתאזנת בצורה נהדרת עם המתיקות של מקלות ושכבות המרנג שמתרככות במקרר ויוצרות מוס משגע.
לעוגה קראתי קונקורד לבן מיכאל על שם חבר קרוב בשם מיכאל שמאז שטעם בפעם הראשונה את העוגה הזאת ממש התמכר וזאת העוגה הקבועה שהוא מבקש לכל ארוע או יום הולדת.
המרכיבים:
7 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
200 גרם שוקולד מריר 70% טיביטה ולרונה bakers
1 כף קלאסיק קפוצ'ינו (מחית קפה מרוכזת) bakers
450 גרם סוכר
720 סמ"ק שמנת מתוקה מוקצפת + 1 כף סוכר
1 כפית תמצית ווניל טהורה bakers
1 תחתית מוזהבת בקוטר 26 bakers
תבנית או רינג בקוטר 24 bakers
צינטר חלק מספר 12 bakers
אופן ההכנה:
להכנת המרנג:
מחממים תנור לחום נמוך 100 מעלות על מצב טורבו ומכינים את המרנג.
מקציפים את החלבונים (הלבן) במטרפה, כשמתחילות להיווצר בועות מסביב לקערת הקצפה מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהוא נבלע במסה. לאחר שהוספנו את כל הסוכר אנחנו מקציפים את המסה 7 דקות עד קבלת מרנג יציב וקשה. מכניסים לשקית זילוף עם צינטר חלק.
על תבנית אפיה מניחים נייר אפיה. לוקחים תבנית בקוטר 24 ומניחים על נייר האפייה ללא התחתית או לחילופין רינג ומסמנים עיגול בקוטר הרצוי בעזרת טוש אכיל. הופכים את נייר האפייה עם החלק המצוייר כלפי התבנית ומזלפים את המרנג על העיגולים בצד ההפוך עם צינטר חלק. בתבנית נוספת עם צינטר חלק מזלפים פסים ארוכים לכל אורך נייר האפייה עם רווחים בניהם (הם תופחים באפיה).
מכניסים לתנור ואופים כשעתיים כל תבנית.

להכנת המוס:
ממיסים את השוקולד על בן מרי (קלחת מעליה קערת נירוסטה), או במיקרוגל על פולסים (כל פעם 20-30 שניות ולערבב כדי למנוע מהשוקולד להגיע למצב שהוא נשרף), מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים על מהירות נמוכה תוך כדי הוספה הדרגתית של החלמונים, קלאסיק קפוצ'ינו, ותמצית שוקולד עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים בהדרגה 100 סמ"ק שמנת עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
מקציפים את שארית השמנת המתוקה עם כף סוכר עד קבלת קצפת יציבה מאוד (מומלץ לקרר את המטרפה של המיקסר וקערת המיקסר לפני הקצפה כ 5-10 דקות במקרר- זה יתרום לנו לקבלת קצפת יציבה וחזקה). לוקחים כ 3 כפות גדושות מהקצפת ומערבבים עם מסת השוקולד, וממשיכים באותה צורה עד ששתי המסות אחידות. מחלקים את המסה ל 3 חלקים.
הרכבת העוגה:
על תחתית מוזהבת מניחים שכבת מרנג, שכבה אחת של מוס שוקולד, שכבת מרנג נוספת, שכבת מוס שוקולד, שכבת מרנג ואת שכבת השוקולד האחרונה אותה מורחים באמצעות פלטה (מרית חלקה) גם מסביב לדפנות העוגה. מעל שכבה זו מסדרים את מקלות הקונקורד. חותכים בעדינות את מקלות הקונקורד לפי האורך הרצוי ומסדרים על התבנית בצורה חופפת, או בצורת שתי וערב. מאבקים במעט אבקת קקאו ומניחים במקרר עד להגשה.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

צינטר חלק לזילוף קטן...

14.90

תחתית קשיחה לעוגה 26...

5.90

רינג עגול מחורר קוטר...

54.90

שוקולד טיביטה 70% ול...

52.90

תמצית וניל משובחת...

14.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X