מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם
קינוחי כוסות, קראמבל כשר לפסח עם מלית פירות יער, מוס לבן פטל ומילוי אמרנה 🙂
לקראמבל:
180 גרם קמח שקדים bakers
1 ביצה S
1/2 כפית תמצית שקדים bakers
1/2 כפית אבקת סוכר bakers
120 גרם חמאה
1 כפית משחת ווניל bakers
כוסות קינוחים bakers
מוס שוקולד לבן:
250 סמ"ק שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד לבן אייקם bakers
1/2 כפית תמצית פטל טהורה bakers
שכבות ביניים:
1 קופסאת דובדבן אמרנה bakers
1 קופסא אבקת נוגט bakers
250 גרם מחית פירות יער איטלקית bakers
אופן הכנת הקראמבל:
במעבד מזון טוחנים את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר מעט.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים ביצה ותמצית וממשיכים לעבד מעט עד קבלת בצק רך.
מקררים חצי שעה במקרר.
מרדדים את הבצק ואופים 160 מעלות כ 15 דקות עד השחמה.
מפוררים את הבצק.
להכנת מוס שוקולד לבן:
מחממים שמנת לסף רתיחה. שופכים על השוקולד הלבן ומערבבים עד המסת השוקולד. מוסיפים תמצית . מקררים לילה במקרר. יום למחרת מקציפים.
הרכבת הקינוח:
שמים בתחתית כוס הקינוח מעט מהפירורים, שופכים מעל 1/4 כפית מחית פירות יער, מזלפים את המוס עם צינטר משונן, מפזרים מעל מעט אבקת נוגט, מעט מסירופ האמרנה ומניחים דובדבן אמרנה במרכז. מפזרים מעל מעט מהקראמבל.
מקשטים בקישוט שוקולד לבחירתכם (לא חובה)
פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים
בתאבון!!