בתאבון!!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

עוגת פרג בקרם פטל וציפוי שמנת וקארמל

עוגה מדהימה שיצרתי כשהתחשק לי עוגה פשוטה וטעימה של פרג. כמכורה לפרג, אני חייבת לציין שהעוגה הזאת פשוט מעלפת. אני מבטיחה שלא תוכלו להפסיק לנשנש וליישר אותה בכל רגע נתון..

הרכיבים:
300 גרם פרג
6 ביצים
250 גרם סוכר
1/3 כוס שמנת חמוצה (או חלב קוקוס לפרווה)
1/2 כוס שמן
120 גרם קמח
120 גרם קמח שקדים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית תפוז גרוס bakers
2 צנצנת מחית פטל או מחית שרי מניה bakers
1 קופסא שבבי קארמל (פאייטה פואיטה) bakers
1 תבנית 26 קפיצית bakers

למילוי פרג:
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
50 גרם דבש
50 גרם פירורי עוגה
150 סמ"ק חלב
ציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת קרם פטייסיר bakers
1 כפית תמצית וניל bakers
1/3 כוס שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר

אופן ההכנת העוגה:
מקציפים ביצים עם סוכר עד קבלת קצף צהוב ובהיר ותפוח. מוסיפים קמח, מיץ תפוזים, קמח שקדים, שמן, תפוז גרוס ושמנת חמוצה לסירוגין עד קבלת מסה הומוגנית. מוסיפים את הפרג ומערבבים.
אופים 180 מעלות 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
להכנת המלית:
מחממים בקלחת את החמאה, חלב, דבש, סוכר עד אשר הסוכר נמס לחלוטין.
מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים. מוסיפים את הפרג ומערבבים עוד כ 5-10 דקות תוך בחישה מתמדת. מכבים את האש ומצננים לחלוטין.

להכנת הציפוי:
מערבבים קצפת עם סוכר עד קבלת קצף יציב. מוסיפים שמנת חמוצה ומקפלים בתנועות עטיפה.
חותכים את העוגה לחצי. את החלק העליון של העוגה שמים בצד. מורחים על החצי התחתון 2 צנצנות מחית הפטל או השרי מניה. מעל מורחים מלית פרג
(ככוס בערך) ומעל מורחים את הקרם גבינה.
מניחים מעל את החלק השני של העוגה ומצפים את העוגה בקרם . מפזרים מעל שבבי קארמל.

פיתוח מתכון: טלי שני – ממלכת האופים

בתאבון!!

מחית פטל איטלקית 100...

29.90 19.90

מחית שרי מניה 250 גר...

59.90 39.90

שבבי קרמל (פאייטה ) ...

34.90 22.90

אבקת קרם פטיסייר פרו...

29.90 19.90

תבנית 26 קפיץ עם תחת...

71.90
קנה עכשיו

אולי תאהבו גם

רוצים ללמוד לאפות כמו מקצוענים? ☺

shef לכל הסדנאות לחצו כאן לא כרגע
<
X